We wcześniejszym wpisie poruszyłem temat tego, jak zwiększyć liczbę gości w restauracji. Gdy już o Tobie wiedzą i zamawiają – pracuj nad tym, aby chcieli Cię odwiedzać często. Tak często jak tylko się da. W tym tekście pokażę Ci 4 niedoceniane (albo źle wykorzystywane) sposoby na zwiększenie częstotliwości wizyt gości w restauracji. 1. Wykorzystaj lokalne […]
Tag: horeca
3 nietypowe sposoby na zwiększenie liczby gości (i zysku) w restauracji
Zwiększenie liczby gości w restauracji to złożona sprawa. Ludzie, którzy zjedli zęby na biznesie restauracyjnym wiedzą, że nie da się tego osiągać jeśli nie ma właściwych ludzi na właściwym miejscu. Bo to pracownicy decydują o tym, czy klienci będą wracać, rekomendować Cię znajomym i polecać w Internecie (tu działa marketing recenzji). To oni każdego dnia […]
Jak zwiększyć zyski restauracji (choć wydaje Ci się to niemożliwe)
Zwiększanie zysków w restauracji najłatwiej zrobić w ten sposób, że podejmujesz działania które mają „przyprowadzić” do niej więcej gości. To znaczy: nakłady na marketing i wszechobecna reklama. To jest najłatwiejsze i najszybsze dlatego też jest to najpopularniejszy sposób. Robią tak food-trucki, pizzerie, jadłodajnie i większość restauracji. Co w tym złego, skoro to działa? Taka sytuacja: […]
Jak zwiększyć zyski w restauracji lub hotelu (nie podnosząc cen)?
To, co restauratorzy wiedzą na 100% to fakt, że duża ilość gości nie zawsze oznacza duże zyski. Tak samo duża ilość klientów w sklepie spożywczym, widzów w kinie, samochodów na stacji benzynowej. To, co jest prawdą uniwersalną i bezdyskusyjną to fakt, że duża ilość klientów z pewnością oznacza duże koszty związane z ich obsługą. Zatem […]